bluecircle

iQ Prof
Ervaar onze duurzame, conventionele isolatie panelen.

iQ Prof

iQ Prof is de trendsetter op het gebied van hoogwaardig en ruimtebesparend isoleren.

iQ Prof heeft het product iQ vip [R]evolution® ontwikkeld; een revolutionaire hoogwaardige isolatiemateriaal, die als vervanger of in combinatie met bestaande isolatiematerialen kan worden toegepast.

Door de toenemende eisen voor energieprestaties, worden isolatiematerialen gevraagd die hieraan kunnen voldoen. iQ vip [R]evolution® is hiervoor de oplossing.

iQ Vip [R]evolution®

iQ Vip [R]evolution panelen bestaan uit een vacuüm isolatieplaat met een micro-poreuze kern die in een dun, gasdicht, omhulsel is verpakt. Met een dikte van slechts 25mm wordt al een U-waarde van 0,29 W/(m2.K) behaalt. Dit staat gelijk aan een RC-waarde van 3,5 m2 K/W.

Om deze waarden met traditionele isolatiematerialen te bereiken zoals steenwol en EPS, zullen doorgaans diktes van meer dan 100mm moeten worden toegepast. Verjongde sandwichpanelen, zoals deze momenteel in de Nederlandse bouw worden toegepast, zijn niet langer noodzakelijk.

iQ vip [R]evolution® is een vacuüm isolatieplaat (vip), met een microporeuze kern die in een dun, gasdicht omhulsel ingesloten zit.

iQ vip [R]evolution®

Verschillende toepassingen

iQ vip [R]evolution® is geschikt voor een groot aantal toepassingen, voor in de nieuw- of renovatiebouw toepassingen of daar waar ruimtebesparing, zoals in de utiliteitsbouw een grote rol speelt als oplossing voor traditionele isolatiematerialen.

Door gebruik te maken van iQ vip [R]evolution® panelen levert dit onderstaande voordelen op:

- Besparing van materiaal
- Esthetisch fraaier, geen uitstekende cassette
- Ruimte besparing
- Energiebesparing, door betere isolatiewaarde

iqvip
dwarsdoorsneeiq

Hoogwaardige isolatie

In de onderstaande tabel maken we in een oogopslag inzichtelijk wat het grote voordeel van de dunne iQ vip [R]evolution® is wanneer we de U-waardes van diverse isolatoren vergelijken. U kunt zien dat iQ vip [R]evolution® met een zeer geringe dikte al snel een U-waarde van 0,33 behaalt!

iQ vip [R]evolution® isolatie behaalt met een dikte van 25 mm al een λ-waarde van 0,007 W/mK en een RC van 3,5 m² K/W.

iqviptabel2

Dunne borstweringspanelen

De oplossing voor kunststof, hout, of aluminium kozijnfabrikanten.

Zowel in de utiliteitsbouw, nieuwbouw van woningen, als in de renovatiebouw worden sandwichpanelen in aluminium- , kunststof- of in houten elementen toegepast. De huidige sandwichpanelen worden op basis van de meest voorkomende traditionele isolatiematerialen, zoals XPS, PUR of minerale steenwol geproduceerd.

De bouwregelgeving voor isolatie van gebouwen wordt  geregeld in het bouwbesluit. De gevraagde isolatiewaarden voor borstweringselementen wordt op 3,0 m² K/W en hoger bepaald.

Voor een minerale steenwol, veelal toegepast zowel bij brandwerende, thermische en/ of geluidwerende sandwichpanelen, houdt dit in dat de dikte van dit kernmateriaal reeds > 130mm bedraagt. Wanneer u de iQ vip [R]evolution® toepast, behaalt u al een RC van 3,0m² K/W met 25 mm!

 

“passiefhuis”

Om in de toekomst aan de zogenaamde standaard voor “passiefhuis” (is de bijzondere combinatie van een zeer hoogwaardig en aangenaam binnenklimaat en een zeer laag energieverbruik) te kunnen voldoen zullen de traditionele sandwichpanelen dikten tot zelfs 200mm bereiken.

Omdat de sponningen in het kunststof of aluminiumprofiel een beperkte inklemdikte van zo`n  45mm toelaten, worden de sandwichpanelen veelal geproduceerd in een daarvoor op maat gezette aluminium of stalen cassette.

Het is niet meer nodig om een cassette te maken wanneer de borstweringspanelen worden geproduceerd met iQ vip [R]evolution®. De radiatoren hoeven aan de binnenzijde niet meer verplaatst te worden doordat de panelen van buitenaf geplaatst kunnen worden.

Bekijk onze website voor meer informatie http://www.iqviprevolution.nl/ of neem vrijblijvend contact via ons contactformulier.

Projecten

  • Pucinni Flat
    Pucciniflat Stokhasselt Aannemer BAM Woningbouw Opdrachtgever WonenBreburg   In het najaar van 2011 is gestart met een metamorfose van de [...]
  • Perosi Flat
    Vacuümisolatie steeds vaker de oplossing voor ruimtebesparend isoleren De eisen ten aanzien van de energieprestaties voor renovaties van bestaande [...]

Nieuws

Contact

iQ Prof
Schuttenkleef 6

6191 LG Beek

T  +(31) 46 437 47 24
F  +(31) 46 204 46 18
E  baiqprof@gmail.com

Categorieën

bluecircle graycircle greencircle

Producten

-  Vip Panelen
-  Isolatiemateriaal
-  Sandwich panelen

Specials

- Vip Panelen
- Isolatiemateriaal
- Sandwich panelen

Adres

- Adress : Schuttenkleef 6
- Plaats: 6191 LG Beek
- Telefoon: +316-23434614
- E-mail: Baiqprof@gmail.com

- Privacy verklaring