Perosi Flat

Vacuümisolatie steeds vaker de oplossing voor ruimtebesparend isoleren

De eisen ten aanzien van de energieprestaties voor renovaties van bestaande gebouwen worden steeds zwaarder. Tegelijk worden we er bij renovatie mee geconfronteerd dat de benodigde ruimte voor de traditionele isolatiematerialen vaak niet aanwezig is. Het aanpassen van bestaande constructies en installaties brengen vaak veel en tijdrovende werkzaamheden met zich mee. Met iQ vip [R]evolution® is dit niet langer een doorn in het oog. Het betreft hier vacuüm isolatie welke zich uitstekend laat verwerken in sandwichpanelen.

In Tilburg heeft onlangs de Perosiflat een grondige opknapbeurt gekregen. Hierbij is de complete buitengevel gerenoveerd en zijn in de bestaande houten kozijnen glazen sandwichpanelen geplaatst en voorzien van iQ vip [R]evolution®. Hiermee wordt een isolatiewaarde behaald van Rc 3.4 m² K/W. bij een totale pakketdikte van maar 36mm. Dit staat gelijk aan een U-waarde van 0.29 W/(m².K)

Bij gebruik van traditionele isolatiematerialen was een totale pakketdikte van minimaal 90mm benodigd geweest. Door op deze manier gebruik te maken van vacuüm isolatie kan de bestaande detaillering ongewijzigd blijven en tevens de isolatiewaarde enorm verhoogd worden

Naast de toepassing van iQ vip [R]evolution® in sandwichpanelen zijn er nog tal van andere toepassingsgebieden waarin dit isolatiemateriaal uitstekend tot zijn recht komt. Hierbij valt te denken aan deuren, daken en vloeren.