iQ Wing het vleugeloverdekkende deurpaneel van iQ panel

Zie hier detail A (rood) en B (blauw)

 

Wat is een vleugeloverdekkend deurpaneel?

Het grote verschil zit hoofdzakelijk in het aanzicht, dus het optische deel van de deur. Bij een niet-vleugeloverdekkende deur (zie detail-A) bestaat het draaiende deel uit een frame met isolatieglas en of sandwichpanelen. Bij een vleugeloverdekkende deur (zie detail-B) is het draaiende deel één geheel en heeft dus aan de rand geen kader. De deur is overal even vlak en loopt door tot de rand.

 

Opbouw

De iQ Wing wordt samengesteld uit een buitenplaat van 3mm aluminium, een kernmateriaal en een binnenplaat van 2mm aluminium. Indien gewenst kan de iQ Wing worden voorzien van een of meerdere isolatieruiten, een brievenbusuitsparing en uitfrezingen voor het hang-en sluitwerk. De buiten– en binnenplaten kunnen gelijkwaardig aan het profiel, passend in de RAL-kleur gepoedercoat worden. De iQ Wing is leverbaar in allerlei modellen en in vele kleurvarianten.

Indien gewenst kunnen de aluminiumbeplatingen gefreesd worden in een door de klant te bepalen motief (zie detail C).

Vooraf overleg is wel wenselijk.

detailC

Zie hierboven detail C: Schijnvoegen

 

Voordelen van iQ wing vleugeloverdekkende deurpanelen t.o.v. traditionele insteek

Deurpanelen:

  • Geen vleugelprofielen, hierdoor meer vlakkere uitstraling.
  • Geen rubberafdichtingen zichtbaar, hierdoor esthetische meerwaarde.
  • Betere en hogere veiligheid.
  • Hoge isolatiewaarde mogelijk door toepassing van iQ vip [R]evolution® kernmateriaal, vacuümisolatie met een lamda-waarde van 0,007 W/m.K.
  • De mogelijkheid om motieven in te frezen.
  • Hoge kwalitatieve gemoffelde deurpanelen, in of mat, of hoogglans of in structuurlakken. (Volgens het Qualicoat kwaliteitslabel).

 

Jarenlange ervaring

iQ panel heeft geruime tijd ervaring met het vervaardigen van de iQ Wing. Deze vleugeloverdekkende deurpanelen worden vervaardigd met uitgekiende materialen. Dit komt naast de afwerking tot uiting in zowel de kwaliteit van de aluminiumbeplatingen, de kwaliteit van het lakwerk als de keuze voor de beglazing. iQ wing staat voor hoge kwaliteit. iQ Panel produceert tevens brandwerende insteek deurpanelen.

Indien gewenst, kunt u meer informatie verkrijgen door contact op te nemen met onze firma.